Gebakken zalmfilet met knapperige zeekraal
Gebakken zalmfilet met knapperige zeekraal

Gebakken zalmfilet met knapperige zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

In dit luxe visgerecht combineer je zachte zalmfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenmayonaise bij.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Fennel

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

25 g

Samphire

120 g

Salmon fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

2.5 tablespoon

Olive oil

45 milliliters

Water

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4658 kJ
Calories1113 kcal
Fat83.4 g
Saturated Fat18.9 g
Carbohydrate55.4 g
Sugar5.3 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein33.8 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Oven Dish
•Casserole
•Small Bowl
•Tall-Sided Pan
•Paper Towel

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Snijden en bakken
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel (zie Tip). Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak in 10 - 12 minuten zacht.

Tip: In dit recept snipper je de venkel net zoals een ui. Hierdoor wordt hij sneller gaar en wordt de smaak zachter.

Saus maken
3

Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe als je de venkel nog zachter wilt. Pers ondertussen de citroen uit en hak de dille grof. Meng in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Draai de vis om en bak nog 2 minuten.

Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 - 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de vis op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de vis en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.