BestellenCadeaubon
Gebakken zalmfilet met knapperige zeekraal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zalmfilet met knapperige zeekraal

Gebakken zalmfilet met knapperige zeekraal

met venkel, krieltjes en citroenmayonaise

In dit luxe visgerecht combineer je zachte zalmfilet met knapperige zeekraal. Om er een fris geheel van te maken, serveer je er citroenmayonaise bij.

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¾ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Zeekraal

120 gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

2.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1110 kcal
Energie (kJ)4644 kJ
Vetten80.5 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten59.4 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels13.4 g
Eiwitten33.6 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan
Kleine kom
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en halveer ze. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Snijden en bakken
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde stengels en kern. Snipper de venkel (zie Tip). Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 – 3 minuten. Voeg de gesnipperde venkel toe en bak in 10 – 12 minuten zacht.

Tip: In dit recept snipper je de venkel net zoals een ui. Hierdoor wordt hij sneller gaar en wordt de smaak zachter.

Saus maken
3

Blus vervolgens af met 3 el water per persoon en laat inkoken tot het grootste deel van het vocht is verdampt. Voeg eventueel meer water toe als je de venkel nog zachter wilt. Pers ondertussen de citroen uit en hak de dille grof. Meng in een kleine kom 1/2 tl citroensap per persoon met de mayonaise.

Vis bakken
4

Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 – 3 minuten op de huid. Draai de vis om en bak nog 2 minuten.

Zeekraal bakken
5

Verhit tegelijkertijd de overige olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes over de borden, schep de venkel ernaast en leg de vis op de venkel. Schep de gebakken zeekraal op de vis en garneer het gerecht met dille. Serveer met de citroenmayonaise.