HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGebakken Gnocchi Met Champignons In Spinazieroom
topBanner
Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

met pecorino en hazelnoten

Lees meer

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Labels:VeggieLekker snelLekker snel
Allergenen :NotenHazelnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Hazelnoten

(BevatNoten, HazelnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte pecorino

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

250 gram

Champignons

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Gnocchi di patate

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2658 kJ
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels4.2 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn en voeg deze na 2 minuten toe aan de champignons.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

2

Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten tot goudbruin. Verhit in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur 1/2 el olijfolie per persoon en bak de gnocchi in 4 – 6 minuten goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

3

Scheur de spinazie klein boven de hapjespan met champignons en bak al roerend 1 min op middelhoog vuur. Voeg de room en 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

4

Serveer de gnocchi in diepe borden. Garneer met de pecorino en de hazelnoten. Proef en breng op smaak met peper en zout.