Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

met pecorino en hazelnoten

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Hazelnoten

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte pecorino DOP

50 gram

Spinazie

125 gram

Champignons

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Gnocchi di patate

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2658 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers7 g
Vezels4.2 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Champignons bakken
1

Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn en voeg deze na 2 minuten toe aan de champignons.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Gnocchi bakken
2

Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten tot goudbruin. Verhit in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur 1/2 el olijfolie per persoon en bak de gnocchi in 4 – 6 minuten goudbruin. Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Saus maken
3

Scheur de spinazie klein boven de hapjespan met champignons en bak al roerend 1 min op middelhoog vuur. Voeg de room en 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut. Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper.

Serveren
4

Serveer de gnocchi in diepe borden. Garneer met de pecorino en de hazelnoten. Proef en breng op smaak met peper en zout.