
Garnalen en merguez met krokante gnocchi
in romige tomatensaus
Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
175 gram
Gnocchi
(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(Bevat Mosterd, Selderij, Soja Kan bevatten Gluten, Eieren)
40 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½
Tomatenpuree
50 gram
Spinazie
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snipper de sjalot.
- Pers de knoflook of snijd fijn.

- Snijd het vel van de rundermerguez open en knijp het vlees uit het vel.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op hoog vuur en voeg de sjalot, de knoflook en het worstvlees toe. Bak het vlees in 3 - 4 minuten los.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak nog 2 - 3 minuten.

- Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
- Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan met de worst en bak 2 - 3 minuten mee.
- Blus af met de kookroom. Voeg de Siciliaanse kruiden, spinazie en garnalen toe en laat het geheel 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om, zodat ze de tijd krijgen om mooi te kleuren.

- Snijd de peterselie fijn.
- Meng de helft van de peterselie door de saus.
- Verdeel de saus over diepe borden. Leg de gnocchi op de saus.
- Garneer met de overige peterselie.
Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.