Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Parelcouscous
50 gram
Spinazie
25 gram
Biologische zure room
¼ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Avocado
2.5 gram
Vers basilicum
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
75 gram
Warmgerookte zalmsnippers
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af indien nodig.
Meng in een hoge kom de helft van de spinazie met de zure room. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie toe per persoon en breng op smaak met peper. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Tip: Voeg eventueel ook een aantal blaadjes verse basilicum toe.
Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkruimel de witte kaas.
Meng de parelcouscous met de spinazie-room, de overige spinazie en de komkommer. Garneer met de zalmsnippers, de avocado, het basilicum en de witte kaas.