HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFrisse Parelcouscous Met Warmgerookte Zalm En Avocado
topBanner
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room en witte kaas

Supersnel
Lees meer

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, verpak ze dan samen in een papieren zak!

Labels:Lekker snelNieuw
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Avocado

5 gram

Vers basilicum

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 gram

Warmgerookte zalm

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3139 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels4 g
Eiwitten36 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 minuten gaar. Giet af indien nodig.

2

Meng in een hoge kom de helft van de spinazie met de zure room. Voeg 1/2 el extra vierge olijfolie toe per persoon en breng op smaak met peper. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

3

Snijd de komkommer in blokjes Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkruimel de witte kaas.

4

Meng de parelcouscous met de spinazie-room, de overige spinazie en de komkommer. Garneer met de zalmsnippers, de avocado, het basilicum en de witte kaas.