
Empanada's met rundergehakt en limoenmayonaise
+/- 12 stuks | Voor bij de borrel
Deze zelfgemaakte empanada's met een kruidige vulling van rundergehakt en paprika heb je binnen no time klaar. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen!
Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
•Mosterd
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Limoen
2 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
1
Tomatenpuree
300 gram
Rundergehakt
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
2 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
75 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kleine kom
•Koekenpan
•Bakplaat met bakpapier
•Kom
•Serveerschaal
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Halveer de limoen en pers 1 helft uit boven een kleine kom.

2
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
- Voeg 1 zakje Mexicaanse kruiden en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
- Voeg vervolgens het gehakt en de paprika toe en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los.
- Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan naar smaak wat chilisaus of sambal toe!

3
- Rol het bladerdeeg uit. Snijd 12 cirkels met een doorsnede van 15 cm uit het deeg, eventueel met behulp van een kleine kom of steekvorm.
- Bedek één helft van elke cirkel met de vulling en houd de randen vrij.
- Vouw de lege helft over de vulling heen en druk de randen goed dicht met een vork.
- Leg de empanadas op een bakplaat met bakpapier en bak in 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.

4
- Meng in een kom de mayonaise met 1 zakje Mexicaanse kruiden en het limoensap.
- Haal de empanada's uit de oven en leg op een serveerschaal.
- Serveer met de limoenmayonaise.