
Eggs royale - eieren op briochebrood met gerookte zalm
2 porties | met hollandaisesaus en spinazie
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Dit gerecht is een ware klassieker en is het broertje van “Eggs benedict“. Het enige verschil is de toevoeging van gerookte zalm, wat het nog extra smakelijk maakt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
4 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Hollandaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)
2 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
120 gram
Koudgerookte zalm
(Bevat Vis)
100 gram
Spinazie
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
4 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
In deze stap vind je een makkelijke bereiding van de eieren. Lijkt het je leuk om de eieren te pocheren? Volg dan de bereidingswijze in de volgende stap.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zorg dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel.
- Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard (zie Tip).
- Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Ga verder met stap 3.
Tip: Kook de eieren 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Wil je een hardgekookt ei? Kook het dan 10 minuten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een grote pan met water aan de kook.
- Voeg 4 el azijn toe aan het water zodra het kookt.
- Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
- Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
- Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip).
- Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.
- Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
- Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
- Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan. Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de briochebroodjes open.
- Verdeel de spinazie over de halve broodjes.
- Garneer met de gerookte zalm.
- Leg de eieren erop en verdeel de hollandaise saus eroverheen.