Skip to main content
Double veggie - Auberginerolletjes met halloumi en gebakken aardappelen
Double veggie - Auberginerolletjes met halloumi en gebakken aardappelen

Double veggie - Auberginerolletjes met halloumi en gebakken aardappelen

met extra salade van chioggiabiet, venkel, komkommer en walnoot

In het Engels heet aubergine eggplant. Vroeger was de witte, ronde variant van de aubergine (ongeveer een ganzenei) namelijk veel gebruikelijker dan de paarse.

Tags:
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

250 g

Potatoes

100 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 milliliters

Basil crème

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Candy cane beetroot

½ piece

Fennel

¼ piece

Cucumber

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & baby spinach

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

1.5 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories1071 kcal
Energy (kJ)4483 kJ
Fat66.1 g
Saturated Fat21.9 g
Carbohydrate72.6 g
Sugar24.7 g
Dietary Fiber15.4 g
Protein34.2 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill or Frying Pan
Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in 4 - 5 dunne plakken per persoon. Smeer de plakken aubergine in met 1 el olijfolie per persoon. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken aan beide kanten 2 - 3 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.

Aardappelen bakken
2

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. 

Halloumi rollen
3

Halveer de halloumi (zie TIP) in de lengte en snijd vervolgens in evenveel staafjes als dat er aubergineplakken zijn. Rol elk staafje samen met 1/4 tl basilicumcrème in een plak aubergine. Leg de auberginerolletjes op een bakplaat met bakpapier en bak 12 - 14 minuten in de oven. Zorg dat er nog plaats is voor de ovenschaal.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de halloumi. De rest kun je de volgende dag gebruiken als broodbeleg of in een salade.

Cherrytomaten bereiden
4

Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Zet de ovenschaal in de oven en bak 12 minuten mee met de auberginerollen (zie TIP).

Tip: Heb je nog aubergine over? Snijd de rest dan in zeer kleine blokjes en bak ze mee met de cherrytomaten in de ovenschaal.

Salade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 1/2 tl honing, 1 tl mosterd, peper en zout. Schil de chioggiabiet, halveer en snijd in flinterdunne plakken. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd klein. Snijd de komkommer in blokjes. Voeg de biet, venkel en komkommer toe aan de saladekom en meng goed. Meng net voor serveren de salademix erdoor. Garneer met de walnootstukjes.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de auberginerolletjes over de borden. Serveer de salade en de gebakken cherrytomaten erbij.

Tip: Cherrytomaatjes zijn veel kleiner dan een gewone tomaat maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen!

More delicious recipes with similar ingredients

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

Fusion Meatball Sub with Greek-Style Cheese

with za'atar potatoes, parsley & Middle Eastern spices
Visstoof met kokosmelk

Visstoof met kokosmelk

met aardappelen, courgette en prei
Farfalle met romige courgettesaus

Farfalle met romige courgettesaus

met kipgehakt en cherrytomaten
Varkenshaas in sinaasappelsaus

Varkenshaas in sinaasappelsaus

met vadouvanspruitjes en aardappelpuree
Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

Spinaziestamppot met gehakt en vleesjus

met champignons, hazelnoten en vers basilicum
Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

Witte grillkaas in honing met geroosterde bloemkool

met roti, komkommersalade en verse kruiden
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano
Tomatensoep met Thaise twist

Tomatensoep met Thaise twist

met pompoen, wortel en kokosmelk
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree
Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

Double Veggie - Plaattaart met pompoen en geitenkaas

met extra salade van peer, rode biet, cherrytomaten en walnoot
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Surinaams gekruide kippendij en aardappel

Surinaams gekruide kippendij en aardappel

met ei en sperziebonen
Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

Feestelijke varkenshaas in ontbijtspek met risotto

met romige paddenstoelensaus, spitskool en broccoli
Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

Veggie + Protein - Casarecce met runderchipolataworstjes als extra

met pesto, courgette en cherrytomaten
Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Double Veggie - Courgette uit de oven in romige tomatensaus

met een extra salade van gemengde sla, cherrytomaten en walnoot
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto
Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Romige linguine met kipfiletstukjes als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki
Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery