Skip to main content
Conchiglie met rode pesto en feta
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

Met mini-romatomaatjes, rucola en basilicum

4.3
(2K)

Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. De perfecte pastavorm voor deze maaltijd dus! De drie kleuren van de pasta voegen bovendien een subtiele smaak toe: de groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Sjalot

125 g

Mini-romatomaten

90 g

Conchiglie tricolore

(Contains: Gluten)

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

40 g

Rode pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

40 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3372 kJ
Calories806 kcal
Fat45 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate76 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein21 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Casserole
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaatjes roerbakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de conchiglie en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

Dressing maken
5

Maak in een kleine kom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola en de conchiglie over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en de basilicumblaadjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes