Chili sin carne taco's met paprikasalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne taco's met paprikasalsa

Chili sin carne taco's met paprikasalsa

met linzen en witte kaas

Je vult de knapperige taco's met een smaakvolle Mexicaanse chili sin carne. Het resultaat is een lekkere én gezonde maaltijd!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Linzen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groene paprika

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)562 kcal
Energie (kJ)2351 kJ
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten60.6 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels12.4 g
Eiwitten17.8 g
Zout4 g

Benodigdheden

Vergiet
Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Snijd de koriander fijn.
Chili sin carne maken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit 2/3 van de ui en de helft van de paprika 2 - 3 minuten (zie Tip).
  • Spoel de linzen af in een vergiet.
  • Voeg de linzen, de helft van de tomaat en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de passata. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat zachtjes sudderen tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.

Tip: De overige ui gebruik je voor de salsa in stap 3. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Salsa maken
3
  • Meng in een kom de overige ui, tomaat en groene paprika met de helft van de koriander en 1 tl wittewijnazijn per persoon.
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas in een schaaltje. Serveer de chili sin carne, slamix, salsa, koriander en witte kaas in aparte schaaltjes op tafel.
  • Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zelf de taco's vullen (zie Tip).

Tip: Heb je salade, salsa en kaas over? Meng dit dan samen tot een lunchsalade voor de volgende dag!