Chili sin carne met een krokant kaaslaagje uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne met een krokant kaaslaagje uit de oven

Chili sin carne met een krokant kaaslaagje uit de oven

met zoete aardappel, yoghurtsaus en bruin broodje

Met Heinz Tomato Frito Creations voeg je eenvoudig meer smaak toe aan deze chili sin carne. Knoflook en ui, gesudderd in extra vierge olijfolie, gemengd met 100% zongedroogde tomaten zorgen voor een ware smaakexplosie.

Labels:
Familie
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

⅓ stuk(s)

Heinz Tomato Frito

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

0.3 tl

Gemalen kaneel

⅓ pak(ken)

Gemengde bonen

70 gram

Mais in blik

25 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Biologische volle yoghurt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)908 kcal
Energie (kJ)3798 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers33 g
Vezels15.9 g
Eiwitten38 g
Zout4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Kleine kom

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm.

Chili maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de helft van de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de zoete aardappel en de Heinz Creations Caramelised Onions & Shallots toe. Voeg per persoon: 50 ml water, 1/2 zakje Mexicaanse kruiden en een mespuntje kaneel toe. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten of tot de zoete aardappel beetgaar is.

Tip: Kaneel heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Voeg de kaneel dan beetje bij beetje toe en proef tussendoor.

Mais en bonen toevoegen
3

Laat de gemengde bonen en de mais elk apart uitlekken in een vergiet. Weeg de juiste hoeveelheid mais af en voeg beiden in de laatste 5 minuten toe aan de chili. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Chili gratineren
4

Schep de chili over in een ovenschaal. Strooi allebei de kazen over de chili en bak de chili 10 - 12 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is. Bak het bruine broodje de laatste 5 minuten mee in de oven.

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet deze dan de laatste 5 minuten aan en gratineer de kaas van de chili. Pas op dat het niet verbrandt!

Garnering voorbereiden
5

Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Hak de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de volle yoghurt met de overige knoflook en de helft van de bladpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de chilischotel uit de oven. Verspreid de blokjes pruimtomaat over de chili en garneer met de yoghurtsaus. Verdeel de chili over de borden en garneer met de overige bladpeterselie. Scheur het broodje in stukken om in de saus te dippen.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!