Casarecce met romige citroen-basilicumsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

Casarecce met romige citroen-basilicumsaus

met courgette, venkel en semi-gedroogde tomaten

Venkel over? Deze groente kun je ook rauw eten - rasp fijn en meng met bijvoorbeeld verse dille, walnoot en kruidenazijn tot een salade.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Venkel

5 gram

Vers basilicum

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2754 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten25.3 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten80.3 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels11.5 g
Eiwitten20.4 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hoge kom
Rasp
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce en verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven. Snipper de ui.  Pers de knoflook of snijd fijn.

Pasta koken
2

Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet de casarecce daarna af, maar bewaar 25 ml kookvocht per persoon. Laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de semi-gedroogde tomaten in reepjes. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel vervolgens in reepjes.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en venkel 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak 5 - 7 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de helft van het basilicum fijn en houd apart tot serveren.

Saus maken
5

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes. Meng in een hoge kom de kruidenroomkaas, het overige basilicum, 25 ml kookvocht per persoon en citroenrasp naar smaak. Mix tot een glad geheel met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de casarecce en de basilicum-roomsaus door de groenten. Meng de semi-gedroogde tomaten met de achtergebleven olie door de pasta. Verdeel de casarecce met groenten over de borden. Garneer met het fijngesneden basilicum en 1 citroenpartje per persoon.