Caesar-stijl salade met geroosterde kikkererwten
Caesar-stijl salade met geroosterde kikkererwten

Caesar-stijl salade met geroosterde kikkererwten

met zelfgemaakte caesardressing en croutons

Tags:
Extra Veggies
•Veggie
Allergens:
Rye
•Wheat
•Egg
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Chickpeas

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

½ piece

White ciabatta

(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)

½ piece

Garlic

1 piece

Egg

(Contains Egg)

½ sachet(s)

BBQ spice rub

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

½ head

Butter lettuce

Not included in your delivery

1.25 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3254 kJ
Calories778 kcal
Fat56.4 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate37.9 g
Sugar5.7 g
Dietary Fiber10.6 g
Protein23.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Colander
•Paper Towel
•Lidded saucepan
•Grater
•Salad Bowl

Cooking Steps

Croutons bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. 

Kikkererwten bereiden
2

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een tweede kom de kikkererwten met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.

Ei koken
3

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.

Groenten snijden
4

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de bladeren van de botersla grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee tot croutons. Rasp of snijd de Parmigiano Reggiano fijn.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de knoflook, de helft van de kaas, de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en het eitje. Bestrooi met de overige kaas en serveer.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.