Skip to main content
Triple Pepper Burger with Caramelised Endive

Triple Pepper Burger with Caramelised Endive

with baby potatoes and a crisp apple salad with mustard dressing

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Mosterd
•Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

1 piece

Endive

½ piece

Apple

20 g

Arugula

25 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

1 piece

Triple pepper burger

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3648 kJ
Calories872 kcal
Fat54 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate65 g
Sugar27 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Tall-Sided Pan
•Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.

Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, bijvoorbeeld - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Witloof bakken
2

Snijd de onderkant van de stronken witloof af en snijd het witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witloof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de witloof 2 - 3 minuten. Voeg de honing, peper en zout toe. Roerbak de witloof nog 3 - 4 minuten op hoog vuur tot het beetgaar en lichtbruin is.

Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van de witloof tegen.

Burger bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger met 3 pepers in 5 minuten per kant bruin.

Tip: Tip: De burger mag nog roze zijn vanbinnen. Weetje: De burger in jouw box is een nieuw product. Speciaal voor ons bevat deze variant minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jou.

Serveren
4

Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, burger en de witloof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes