Bulgurbowl met kipfilet, sinaasappeldressing en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kipfilet, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfilet, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Mosterd

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2742 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten20.5 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels19.1 g
Eiwitten43 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in schijfjes. Meng in een kom de wortel met de helft van de Afrikaanse kruidenmix en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de wortel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin en zacht zijn.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bulgur bereiden
2
  • Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onder water staat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe.
  • Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
Kip bakken
3
  • Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de kipfiletblokjes in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak vervolgens de ui 2 - 3 minuten in dezelfde koekenpan en voeg de helft van de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit.
  • Snijd ondertussen de sinaasappel doormidden. Bewaar de helft apart en snijd bij de andere helft voorzichtig de schil van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Serveren
4
  • Pers in een kleine kom de andere helft van de sinaasappel uit. Voeg hier per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/4 el extra vierge olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een grote kom de bulgur met de overige spinazie, de overige Afrikaanse kruidenmix en de helft van de sinaasappeldressing. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over diepe borden of kommen.
  • Leg de kipfilet, wortel, rozijnen, gebakken spinazie en ui, komkommer en sinaasappelblokjes op de bulgur. 
  • Verkruimel de witte kaas erover en besprenkel met de overige dressing.