Brunchbox | Pasen | BE
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox  | Pasen | BE

Brunchbox | Pasen | BE

4 porties | Box met 3 brunchrecepten en versgeperst appelsiensap

Genieten van een heerlijke en rijkgevulde brunch met vaderdag? Het wordt je met onze Brunchbox wel heel makkelijk gemaakt! In de box zit alles dat je nodig hebt voor een geslaagde brunch, inclusief makkelijk te volgen recepten natuurlijk. Zoals de brunchklassieker "eggs benedict" met gerookte zalm en spinazie, of ham-kaas croissants, vers uit de oven. Vul de rest van de tafel met yoghurt-fruitbowls en een batard met roomboter. Genieten maar!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Vis
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Hollandaisesaus

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

200 gram

Spinazie

1 pak(ken)

Danerolles - Croissantdeeg

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Honing

100 gram

Coburgerham

4 stuk(s)

Briochebroodje

2 stuk(s)

Peer

120 gram

Cranberry-walnootmix

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Broodhaantje

1 stuk(s)

Bonne Maman - Aardbei

175 gram

Paaseitjes melk praliné

75 gram

Roomboter paashaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6892 kJ
Energie (kcal)1647 kcal
Vetten114.2 g
waarvan verzadigd52.4 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers71.9 g
Vezels14.9 g
Eiwitten57.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Schuimspaan
Grote pan
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

Croissants vullen en bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd de zes driehoekjes los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
Spinazie bakken
2
  • Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan op middellaag vuur. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Bak de briochebroodjes en paashaantjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
Eieren pocheren
3
  • Breng een grote pan met water aan de kook (zie Tip). Voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat. Laat de eieren voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.
  • Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 4 - 5 minuten.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

Brioche beleggen
4
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Snijd de briochebroodjes open en leg op de borden. Beleg met een schep spinazie en een plakje zalm. Leg de eieren hierop en schenk de hollandaisesaus hierover.
Yoghurt
5
  • Pers het sap van de sinaasappels uit.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen.
  • Garneer met de peer, cranberry-pittenmix en besprenkel met de honing.

 

Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paashaantjes, jam, roomboter, yoghurt, broodjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de gevulde croissants op een serveerschaal en zet op tafel.

Tip: Vrolijk Pasen!