BestellenCadeaubon
Broodje pulled pork met rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje pulled pork met rode ui

Broodje pulled pork met rode ui

met knapperige koolsalade

In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van 'all' en 'oli'? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Witte ciabatta

⅓ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Pulled pork

20 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

50 ml

[Zoutarme] runderbouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)956 kcal
Energie (kJ)4000 kJ
Vetten69 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.9 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rode ui bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 8 - 10 minuten in de oven.

Afwerken
3

Blus de uienringen af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.

Serveren
4

Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.