Skip to main content
Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl
Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl

Broodje knapperige varkensfilet in Japanse stijl

geïnspireerd op katsu sando, met tonkatsusaus en gember-koolsla

Hoe eet je met stokjes? Wat is umami? In juli gaan we naar Tokyo voor de Olympische Spelen en ontdekken we de geheimen van de Japanse keuken.

Allergens:
Mosterd
Ei
Tarwe
Gerst
Rogge
Soja
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Carrot

⅓ piece

Cucumber

40 g

Mayonnaise

50 g

Chopped sweetheart cabbage

1 piece

White demi-baguette

¼

Tomato paste

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

10 milliliters

Soy sauce

7.5 milliliters

Worcestershire sauce

1 piece

Pork Wiener schnitzel

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories961 kcal
Energy (kJ)4021 kJ
Fat48 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate88 g
Sugar22 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein39 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de wortel met een grove rasp. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 gelijke delen en vervolgens in staafjes van 4 cm.

Mengen
2

Meng de staafjes komkommer in een kom met per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Zet opzij en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng de mayonaise, gember, geraspte wortel, gesneden spitskool, peper en zout in een saladekom en zet opzij. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.

Tonkatsusaus maken
3

Verhit een steelpan op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de worcestershiresaus en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Meng goed en laat 5 - 6 minuten al roerend zachtjes inkoken (houd goed in de gaten). Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (gebruik eventueel meerdere pannen). Voeg, zodra de boter goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan minder saus door alle ingrediënten voor de saus te halveren.

Serveren
4

Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Snijd de demi-baguette open en beleg met het grootste deel van de koolsla. Leg de schnitzelreepjes en de zoetzure komkommer erop. Verdeel de tonkatsusaus over het belegde broodje en dek af met de bovenkant van de baguette. Serveer met de overige koolsla en zoetzure komkommer.

More delicious recipes with similar ingredients

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes

met gebakken appel en uienchutney
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

met gekaramelliseerde rode ui en Turks broodje
Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree en veldsla
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade
Loaded chili cheese dog

Loaded chili cheese dog

met geroosterde aardappelen en coleslaw
Broodje brie met gekarameliseerde ui

Broodje brie met gekarameliseerde ui

met frisse krieltjessalade met appel
Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes
Triple Pepper Burger with Caramelised Endive

Triple Pepper Burger with Caramelised Endive

with baby potatoes and a crisp apple salad with mustard dressing
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

op een briochebroodje met frieten, zuurkool en broccoli slaw
Runderburger met portobellosaus

Runderburger met portobellosaus

met aardappel-knoflookpuree en geroosterde wortel
Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

met gebakken aardappelblokjes en venkelsalade
Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met tomaat, rode ui en bruine rijst
Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

Demi-baguette met gerookte zalm en hollandaisesaus

met gekookt eitje, gebakken aardappeltjes en salade
Vegetarische ragout met champignons

Vegetarische ragout met champignons

met pasteitje, aardappelpuree en salade
Flammkuchen met garnalen

Flammkuchen met garnalen

met spek, crème fraîche en frisse salade
Shrimp rolls met whiskeysaus

Shrimp rolls met whiskeysaus

met frisse salade en aardappelpartjes
Klassieke paella met garnalen en kippendij

Klassieke paella met garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en tomatensalade

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Peppercorn Sauce

Steak with Peppercorn Sauce

with green beans, sundried tomatoes & potato wedges
Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

Korean-Style Bulgogi Beef Loaded Fries

with pickled cucumber, coriander & peanuts
Creamy Chicken & Fennel Farfalle

Creamy Chicken & Fennel Farfalle

with Parmigiano Reggiano, spinach & chili pepper
Steak Strips with Mango Salsa

Steak Strips with Mango Salsa

over rice with rainbow slaw & Mexican-style spices
Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

Glazed Salmon with Pesto Genovese & Spaghetti

with balsamic roasted tomatoes & courgette
Chicken Meatball Bulgur Bowl

Chicken Meatball Bulgur Bowl

with roasted bell pepper sauce, mushrooms & courgette
Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

Golden Rice Pilaf with Broccolini, Edamame & Thai Basil

with serundeng-style topping, Romano beans & chili pepper
Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

Hoisin Chicken Noodle Stir-Fry

with scallions & peanuts
Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

Pulled Chicken with Creamy Vegetable Soup

hidden carrot & courgette! | with basil & sunflower seeds
Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

Creamy Chickpea Wraps with Yogurt Sauce

with cucumber salad & gomashio
Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

Hot Smoked Salmon Potato Salad with Dill Dressing

with lemon mayonnaise, pickled onion & green beans
Hearty Sweet Potato Soup

Hearty Sweet Potato Soup

with crème fraîche, malted grain bread & pumpkin seeds
Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

Steak with Garlicky Herb Dressing & Rainbow Slaw

with potato wedges, spicy mayo & cucumber
Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

Peanut-tastic Chickpea Curry with Sticky Eggplant Topping

over rice with sweet potato, lime & coriander
Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

Pork Belly Fusion Ramen with Oyster Mushrooms & Kimchi

with pak choi, miso & fresh udon noodles
Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

Pork Tenderloin in Spicy Thai-Style Peanut Sauce

with rice, broccolini, green beans & scallions
Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

Bulgogi Pork Noodles with Stir-Fried Vegetables

with coriander, tahini & sesame seeds
Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

Tuna Potato Salad with Honey Mustard Dressing

with boiled egg, beetroot, apple & fresh herbs
Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

Basa with Creamy Cherry Tomato Penne

with courgette, lemon & mint
BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

BBQ Chicken with Piccalilli & Parsley Yogurt Sauce

over curried pearl barley with Romano pepper & green beans