Bowl met miso geglazeerde zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met miso geglazeerde zalm

Bowl met miso geglazeerde zalm

met broccoli en gemberrijst

In dit gerecht marineer je de zalm met een miso marinade. Miso is een Japanse smaakmaker met een typische umamismaak.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Soja
Tarwe
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

60 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¾ el

Zonnebloemolie

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

100 ml

Water

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten28.7 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten65.6 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten33.1 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Marinade maken
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook, de miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), de sojasaus en de honing. Roer goed door en bewaar apart tot gebruik.

Broccoli koken
2

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Weeg de broccoli af. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 7 minuten gaar. Giet af, laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Broccoli is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Snijden
3

Snipper de ui. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de overige knoflook, de gemberpuree en de gesnipperde ui 1 minuut.

Rijst maken
4

Verlaag het vuur en voeg de rijst en per persoon: 100 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan (zie Tip). Kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Bewaar afgedekt tot serveren. 

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Zalm bakken
5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Schenk de marinade met een lepel over de gebakken zalmfilet en zorg ervoor dat heel de zalm goed bedekt is. Laat de zalm nog 1 - 2 minuten in de pan bakken met de marinade.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Leg de zalmfilet op de rijst. Serveer de broccoliroosjes eromheen. Besprenkel de broccoli en de zalm met de marinade uit de pan.