Bao buns met pulled paddenstoelen en dragonmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met pulled paddenstoelen en dragonmayonaise

Bao buns met pulled paddenstoelen en dragonmayonaise

met zoetzure radijsjes en spinazie

Deze bao buns met pulled paddenstoelen en dragonmayonaise smelt op je tong. Zin in meer vegetarische verwennerij? Ontdek snel het Luxe veggie-recept van volgende week!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Sulfiet
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Paddenstoelenmix: maitake, oesterzwam en shimeji

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

5 gram

Verse dragon en bieslook

¼ bosje(s)

Radijs

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

25 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten92.4 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels3.4 g
Eiwitten11.3 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Scheur de spinazie grof. 

Radijsjes inmaken
2

Meng in een kom per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven.

Paddenstoelen bakken
3

Scheur de paddenstoelen in draden van ongeveer 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 7 - 9 minuten goudbruin. Roer de paddenstoelen niet te vaak zodat er een mooi goudbruin korstje kan ontstaan.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Barbecuemarinade maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de barbecuesaus, knoflook en per persoon: 1/2 tl suiker, 1/2 el water en 10 ml sojasaus (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout. Zodra de paddenstoelen goudbruin zijn, verlaag het vuur. Voeg dan de saus toe en meng door. Zet het vuur uit.

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat chilivlokken toe aan de marinade.

Dragonmayonaise maken
5

Hak de dragon en bieslook fijn. Bewaar 1/3 van de bieslook apart. Meng in een kleine kom de dragon en bieslook met de mayonaise. 

Serveren
6

Besmeer de bao buns met de dragonmayonaise. Verdeel de pulled paddestoelen en de helft van de ingemaakte radijsjes over de bao buns. Leg de spinazie op het bord en verdeel de overige radijsjes samen met de marinade hierover. Garneer de bao buns met de overige bieslook.