Deze bao buns met pulled paddenstoelen en dragonmayonaise smelt op je tong. Zin in meer vegetarische verwennerij? Ontdek snel het Luxe veggie-recept van volgende week!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Paddenstoelenmix: maitake, oesterzwam en shimeji
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 gram
Verse dragon en bieslook
¼ bosje(s)
Radijs
25 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
3 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe)
25 gram
Spinazie
1 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Scheur de spinazie grof.
Meng in een kom per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven.
Scheur de paddenstoelen in draden van ongeveer 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 7 - 9 minuten goudbruin. Roer de paddenstoelen niet te vaak zodat er een mooi goudbruin korstje kan ontstaan.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de barbecuesaus, knoflook en per persoon: 1/2 tl suiker, 1/2 el water en 10 ml sojasaus (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout. Zodra de paddenstoelen goudbruin zijn, verlaag het vuur. Voeg dan de saus toe en meng door. Zet het vuur uit.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat chilivlokken toe aan de marinade.
Hak de dragon en bieslook fijn. Bewaar 1/3 van de bieslook apart. Meng in een kleine kom de dragon en bieslook met de mayonaise.
Besmeer de bao buns met de dragonmayonaise. Verdeel de pulled paddestoelen en de helft van de ingemaakte radijsjes over de bao buns. Leg de spinazie op het bord en verdeel de overige radijsjes samen met de marinade hierover. Garneer de bao buns met de overige bieslook.