HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBao Bun Met Sticky Varkensoester
topBanner
Bao bun met sticky varkensoester

Bao bun met sticky varkensoester

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus

Wereldkeuken
Lees meer

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Labels:Inspiratie
Allergenen :SojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Gesneden spitskool

100 gram

Sugarsnaps

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

6 stuk(s)

Bao-broodje

(BevatGluten, Tarwe)

2 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bosui

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

20 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(BevatSesamzaad)

1 bosje(s)

Radijs

2 stuk(s)

Varkensoester

Zelf toevoegen

2 el

Bruine basterdsuiker

2.5 el

Zonnebloemolie

20 gram

Bloem

2 tl

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3901 kJ
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten114.9 g
waarvan suikers34.7 g
Vezels6.8 g
Eiwitten43.5 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Kom
Rasp
Kleine kom
Koekenpan
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de radijs. Meng in een grote kom de suiker, 1 1/2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout. Voeg de spitskool en de radijs toe, schep om en laat intrekken tot serveren (zie Tip). Snijd de varkensoester in dunne plakken en wrijf in met peper en zout. Voeg de bloem toe aan een kom en wentel de plakken erdoorheen zodat alle kanten met een dun laagje bloem bedekt zijn.

Tip: Vind je de spitskool te grof gesneden om rauw te eten? Snijd deze dan nog iets fijner.

2

Rasp de gember fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de bruine suiker met de sojasaus en sesamolie (zie Tip). 

Tip: Houd je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe.

3

Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Verhit ondertussen 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de sugarsnaps toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de helft van de zoete Aziatische saus en breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een tweede grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de varkensoesterplakken erin en bak 1 minuut per kant. Zorg dat er genoeg ruimte is in de pan om de plakken naast elkaar te leggen (zie Tip). Haal de varkensoesterplakken uit de pan en bewaar op een bord. Het vlees hoeft nog niet gaar te zijn.

Tip: Als de pan te klein is kun je dit in meerdere keren doen.

5

Voeg de gember, de overige knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe aan de pan van het varkensvlees en bak 2 - 3 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de gemengde soja-sesamsaus en 2 el water per persoon toe. Breng aan de kook en voeg de varkensoesterplakken weer toe aan de pan zodra de saus begint te borrelen. Roer regelmatig door tot de saus indikt en aan het vlees begint te plakken.

6

Snijd de koriander grof. Vul de bao broodjes met wat van de zoetzure groenten en het varkensvlees. Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de koriander en de overige zoete Aziatische saus. Serveer met de sugarsnaps en de overige zoetzure groenten. Garneer de groenten met het zwarte sesamzaad.