
Bao-broodjes met barbecuekip
2 porties | met mayonaise, ingelegde komkommer en rauwkost
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Maak deze week zelf bao buns - een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus en perfect voor tussendoor!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
4 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Komkommer
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Wittekool en wortel
200 gram
Kippendijreepjes
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 5 cm lang.
- Meng in een kom 1 tl suiker met 2 el wittewijnazijn.
- Voeg de komkommer toe en breng op smaak met zout.
- Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
- Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten goudbruin.
- Voeg de barbecuesaus en 1 tl sojasaus toe en meng goed met de kip.
- Breng een laagje water aan de kook in een grote pan met deksel.
- Bekleed een vergiet of zeef met bakpapier en leg de bao-broodjes erin.
- Zet het vergiet op de pan met kokend water en stoom afgedekt 3 - 4 minuten (zie Tip).
Tip: Pas op dat de broodjes niet nat worden wanneer je het deksel eraf haalt!
- Besmeer beide kanten van de bao-broodjes met mayonaise.
- Vul de broodjes met de kip, wortel-koolmix en ingelegde komkommer.