Avocado toast met Mexicaans gekruide kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Avocado toast met Mexicaans gekruide kip

met tomaat en mayonaise

Allergenen :
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Citroen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

200 gram

Kippendijreepjes

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3240 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten54.1 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels5 g
Eiwitten26.5 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Koekenpan
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak het broodje 5 - 8 minuten.
  • Snijd de tomaat in dunne plakken.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
2
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kippendijreepjes en de Mexicaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten. 
3
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kom het vruchtvlees fijn.
  • Meng citroensap, peper en zout naar smaak door de geprakte avocado.
4
  • Snijd de broodjes doormidden en serveer als twee open broodjes.
  • Smeer een laagje avocadodip op beide helften. 
  • Beleg met de kipfiletreepjes en de plakjes tomaat. Besprenkel met de mayonaise.