Tagliatelle met garnalen en Brandt & Levie worst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle met garnalen en Brandt & Levie worst

Tagliatelle met garnalen en Brandt & Levie worst

in pittige tomatensaus

Hoewel de tomaat misschien bekend staat als een groente, ligt het toch anders. Plantkundig gezien is de tomaat namelijk een vrucht, ofwel een fruitsoort.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Citroen

150 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

65 gram

Grote garnalen

(Bevat Schaaldieren)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

¼ tl

Suiker

25 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4266 kJ
Energie (kcal)1020 kcal
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten111.2 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels11.3 g
Eiwitten43.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Hapjespan
Rasp
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Smaakmakers snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

Saus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met goede anti-aanbaklaag op middelmatig vuur. Voeg de rode peper, ui en de helft van de knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg het vlees van de varkensworst toe en bak los in 3 - 4 minuten. Voeg daarna de gesneden tomaat, de tomatenblokjes, de suiker en per persoon: 1 tl gedroogde tijm en 25 ml bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken.

 

Snijden
3

Rasp de schil van de citroen en snijd de citroen in partjes. Snijd de krulpeterselie fijn. 

Tagliatelle koken
4

Haal de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar. Snijd elk lasagneblad in repen van maximaal 1 cm breed. Breng, als de saus nog 10 minuten moet koken, een pan met water aan de kook voor de zelfgemaakte tagliatelle. Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar. Giet daarna af.

Garnalen bakken
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de overige knoflook, de garnalen en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Bak 2 – 4 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon en de helft van de krulpeterselie toe aan de tomatensaus en breng op smaak met flink wat peper en zout. Roer de zelfgemaakte tagliatelle door de tomatensaus en verdeel over de borden. Leg de grote garnalen erop. Serveer met de overige citroen. Garneer met de overige krulpeterselie.