Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met oregano

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instante werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

Labels:
Klimaatbewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Verse basilicum en oregano

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

100 gram

Passata

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

1.5 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine basterdsuiker

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3440 kJ
Energie (kcal)822 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels12 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Snipper de ui. Voeg het kipgehakt toe aan een kom met 3/4 van de panko, de Italiaanse kaas, de helft van de ui en het basilicum. Voeg vervolgens 2 el passata per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout, kneed goed en vorm het gehaktbroodje.

Gehaktbrood bakken
2

Leg het gehaktbroodje in een ovenschaal. Meng de overige passata in een kom met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl bruine suiker, 1 el water, peper en zout. Giet het mengsel in de ovenschaal en smeer over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood 30 - 35 minuten in de oven.

Tomaten roosteren
3

Halveer de tomaat en leg in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Rooster de tomaat 5 - 10 minuten mee in de oven. Meng ondertussen in een kom de Italiaanse kruiden, de overige panko en de overige ui met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel het pankomengsel over de tomaat en druk goed aan. Rooster de tomaat nog 15 - 20 minuten in de oven.

Krieltjes koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 10 minuten in de pan met deksel. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Ris ondertussen de blaadjes van de oregano en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Krieltjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, oregano en krieltjes in 6 - 8 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met de achtergebleven saus uit de ovenschaal. Verdeel de geroosterde tomaat over de borden. Besprenkel met het bakvocht van de tomaat. Serveer met de oreganokrieltjes.