Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Kies deze week voor zomerse kwarktaart met perzik en nectarine.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Havermout
(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
⅗ tl
Gemalen kaneel
25 gram
Magere kwark
⅕ stuk(s)
Nectarine
⅕ stuk(s)
Perzik
1 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
⅘ el
Honing
0.05 tl
Zout
⅕ el
[Plantaardige] melk
Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 170 graden. Vermaal 125 g havermout tot meel in de keukenmachine (zie TIP). Voeg in een kom de overige havermoutvlokken, het zelf gemalen havermoutmeel 1,5tl kaneel en een snuf zout toe en mix goed door elkaar. Voeg 4 el honing, 1 el melk en de boter toe en kneed tot een deegbal.
Tip: Heb je geen keukenmachine? Dan kun je het ook fijnmalen met een staafmixer en hoge kom.
Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier (zie TIP). Druk het deeg uit in de springvorm zodat de hele bodem bedekt is en je een opstaande rand van 1 cm hebt. Gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg vanuit het midden naar de randen te duwen. Bak de taartbodem 24 - 28 minuten in de oven.
Tip: Heb je geen springvorm? Dan kan je ook een ronde ovenschaal of taartvorm gebruiken van dezelfde grootte.
Weeg 250 g kwark af. Snijd de perzik en de nectarine in dunne plakjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
Haal de taartbodem uit de oven en laat 20 - 25 minuten afkoelen. Verdeel de kwark over de taart, leg de nectarine en perzik om en om op de taart. Bestrooi met de munt. Besprenkel eventueel nog met wat honing.