Zomerse kwarktaart met perzik en nectarine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse kwarktaart met perzik en nectarine

Zomerse kwarktaart met perzik en nectarine

12 stukken | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze nieuwe bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Kies deze week voor zomerse kwarktaart met perzik en nectarine.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

20 gram

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅗ tl

Gemalen kaneel

25 gram

Magere kwark

⅕ stuk(s)

Nectarine

⅕ stuk(s)

Perzik

1 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

⅘ el

Honing

0.05 tl

Zout

⅕ el

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)185 kcal
Energie (kJ)776 kJ
Vetten9.7 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten20.6 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels2.3 g
Eiwitten3.1 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de boter uit de koelkast, weeg af en snijd in blokjes. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven op 170 graden. Vermaal 125 g havermout tot meel in de keukenmachine (zie TIP). Voeg in een kom de overige havermoutvlokken, het zelf gemalen havermoutmeel 1,5tl kaneel en een snuf zout toe en mix goed door elkaar. Voeg 4 el honing, 1 el melk en de boter toe en kneed tot een deegbal.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Dan kun je het ook fijnmalen met een staafmixer en hoge kom.

Taartbodem maken
2

Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier (zie TIP). Druk het deeg uit in de springvorm zodat de hele bodem bedekt is en je een opstaande rand van 1 cm hebt. Gebruik de bolle kant van een lepel om het deeg vanuit het midden naar de randen te duwen. Bak de taartbodem 24 - 28 minuten in de oven.

Tip: Heb je geen springvorm? Dan kan je ook een ronde ovenschaal of taartvorm gebruiken van dezelfde grootte.

Snijden
3

Weeg 250 g kwark af. Snijd de perzik en de nectarine in dunne plakjes. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.

Taart afmaken
4

Haal de taartbodem uit de oven en laat 20 - 25 minuten afkoelen. Verdeel de kwark over de taart, leg de nectarine en perzik om en om op de taart. Bestrooi met de munt. Besprenkel eventueel nog met wat honing.