topBanner
Zomerse andijviestamppot

Zomerse andijviestamppot

met gehaktballetjes, zongedroogde tomaten en oude kaas

Lees meer

Bij deze mediterrane andijviestamppot eet je Italiaanse gehaktballetjes, waar je blokjes oude kaas in verstopt die tijdens het bakken smelten en de balletjes extra smeuïg maken. De tomaatjes hebben flink wat zonuren gehad en daarmee geven ze de stamppot een zomers tintje.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyOriginal
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Kruimige aardappelen

6 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met Spaanse kruiden

50 gram

Oude-kaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode ui

60 gram

Zongedroogde tomaten

300 gram

Gesneden andijvie

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Zwarte balsamicoazijn

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3828 kJ
Energie (kcal)915 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd21.3 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels13 g
Eiwitten50 g
Zout2.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen (malta) grondig, snijd in grove stukken en kook, afgedekt, 15 minuten. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

2

Druk in elk gehaktballetje een paar van de blokjes oude kaas. Draai daarna weer dicht tot mooie gehaktballetjes. Snijd vervolgens de rode ui in halve ringen en snijd de zongedroogde tomaten klein. Let op! Gebruik niet alle kaas maar houd wat over voor door de stamppot.

3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste deel van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur (zie tip).

5

Stamp de aardappelen met behulp van een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de overige oude kaas en zongedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk er de vleesjus uit de pan over.