Zomers broodje tonijnsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomers broodje tonijnsalade

Zomers broodje tonijnsalade

met spiegelei, volkoren ciabatta en salade

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Allergenen :
Vis
Eieren
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

75 gram

Paprikareepjes

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

20 gram

Veldsla

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3595 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten59.9 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten38.1 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels9.5 g
Eiwitten36.7 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Hak de verse bladpeterselie en bieslook fijn.
  • Snijd de tomaat in partjes en de paprikareepjes in kleine stukjes.
  • Laat de tonijn uitlekken.
Tonijnsalade maken
2
  • Meng in een kom de tonijn uit blik, de helft van de verse kruiden, de paprika, de ui en de mayonaise (zie Tip).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer het broodje en bak 8 - 10 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan een paar minuten in een koekenpan.

Salade maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 2 spiegeleieren per persoon.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl mosterd en de overige verse kruiden.
  • Houd wat mesclun apart om de broodjes te beleggen en voeg de overige mesclun en de tomatenpartjes toe aan de saladekom. Schep goed om.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden en beleg iedere helft met de achtergehouden mesclun en de tonijnsalade.
  • Leg de spiegeleieren erop en serveer met de salade.