Zoete bataat-wortelsoep en frisse yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete bataat-wortelsoep en frisse yoghurt

Zoete bataat-wortelsoep en frisse yoghurt

met zonnebloempitten en een kurkumabroodje

Met het eten van soep krijg je zonder moeite veel groente binnen. Dat geldt ook voor deze oranje soep met bataat, wortel en bleekselderij, echte vitaminebommetjes. Je bestrooit de soep met geroosterde zonnebloempitten voor een lekkere bite.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Kurkumabroodje

(Bevat Gluten)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)563 kcal
Energie (kJ)2356 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels10 g
Eiwitten13 g
Zout5.7 g

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de stengels bleekselderij in de lengte en snijd vervolgens in boogjes van 1 cm. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 cm. Halveer de peen in de lengte en snijd vervolgens in halve plakken.

Soep koken
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat en peen toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Broodje bakken
3

Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.

Roosteren
4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, in 2 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wil verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de yoghurt, bestrooi met de zonnebloempitten en serveer het kurkumabroodje erbij.