Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

Zoete-aardappelstamppot met kruidenkaas

met veldsla, rucola en pecannoten

Zoete en gewone aardappelen zitten boordevol vitaminen en mineralen. Zoals vitamine A, wat bijdraagt aan gezonde ogen en een sterk afweersysteem.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Veggie
Allergenen :
Pecannoten
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

125 gram

Rode cherrytomaten

200 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Ui

35 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2945 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten33.3 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels15.2 g
Eiwitten19.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

•Pan
•Ovenschaal
•Koekenpan
•Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Weeg de aardappelen en de zoete aardappel af. Schil ze en snijd in grove stukken. Zet beide aardappelen onder water in een pan, verkuimel het bouillonblokje erboven en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. 

Weetje: Door de aardappelen in bouillon te koken en ook weer af te gieten voeg je extra smaak toe, maar blijft het zoutgehalte laag. Lekker én in balans!

Roosteren
2

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 17 minuten in de oven. Schep halverwege om. Hak ondertussen de pecanstukjes eventueel iets kleiner. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pecanstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Ui bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan van de pecanstukjes op middelmatig vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Wist je dat ui niet alleen rijk is aan vezels en B-vitaminen, maar ook bomvol antioxidanten en vitamine C zit?

Puree maken
4

Stamp de aardappelen en zoete aardappel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een scheutje melk of een beetje van de bouillon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de ui en de helft van de kruidenkaasblokjes door de stamppot. Verwarm eventueel nog even om de kaas te laten smelten. Meng er vervolgens de cherrytomaten, rucola en veldsla doorheen.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de overige kruidenkaasblokjes en de pecanstukjes.