topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Zelfgemaakte gazpacho

met roma-tomaten, frisse topping en croutons

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Vleestomaat

400 gram

Mini-romatomaten

1 stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

4 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers27.3 g
Vezels15.8 g
Eiwitten13.7 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer of blender
Koekenpan

Instructies

1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in grove stukken. 
  • Snijd 2/3 van de komkommer in grove stukken. 
  • Snijd de tomaten in grove stukken. 
  • Snijd de helft van de paprika in grove stukken. 
2
  • Voeg de knoflook, grof gesneden komkommer, tomaat en paprika toe aan een hoge mengkom of blender. 
  • Halveer de citroen en pers 1/2 citroen uit boven de mengkom. Voeg 1 el zwarte balsamicoazijn en 4 el extra vierge olijfolie toe. 
  • Pureer als tot een glad geheel. Halveer het broodje en haal de zachte binnenkant eruit en voeg toe aan de gazpacho.
  • Laat 1 - 2 minuten weken en pureer het geheel nogmaals. Breng flink op smaak met zout. 
3
  • Bewaar de gazpacho gekoeld tot serveren. 
  • Snijd wat over is van het broodje in blokjes van 1 cm. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes brood in 4 - 6 minuten krokant.
  • Snijd ondertussen de appel, overige komkommer en paprika in blokjes van 1/2 - 1 cm. Meng in een kom met wat citroensap naar smaak. 

Vind je het teveel croutons? Gebruik ze dan de volgende dag voor de lunch in een salade of soep. 

4
  • Verdeel de gazpacho over vier kleine kommen.
  • Serveer de croutons en gesneden appel, komkommer en paprika erop als toppings.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.