Zelfgemaakte chocolademousse

Zelfgemaakte chocolademousse

Met geschaafde amandelen

Lees meer

Steel de show met deze zelfgemaakte chocolademousse. Je maakt hem in een handomdraai, maar hij heeft wel een tijdje nodig om op te stijven in de koelkast. Maak hem dus minstens vijf uur van tevoren of zelfs de dag ervoor. Let op: deze mousse bevat rauwe eieren.

Allergenen:SojaEiMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd60 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

100 g

Hands Off My Chocolate Double Dark chocolate

(BevatSoja)

2 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Suiker

naar smaak

Zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2979 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten38 g
waarvan suikers27.6 g
Vezels2 g
Eiwitten15 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Kom
Steelpan
Mixer
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. Zet een hittebestendige kom bovenop de steelpan, zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de chocolade hierin en laat au bain-marie smelten. Roer de chocolade goed door en houd tot gebruik vloeibaar.

2

Scheid de eieren en bewaar het eigeel en het eiwit in twee aparte vetvrije kommen. Klop eerst de eiwitten met 1/2 el suiker per persoon en een snufje zout met een mixer stijf. Klop in een andere kom de eidooiers met 1/2 el suiker per persoon met een mixer romig. Klop in een andere kom de slagroom met een mixer luchtig en lobbig.

3

Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). Klop het eidooiermengsel met een garde door de gesmolten chocolade tot het een dik mengsel is. Spatel voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit door de chocoladecrème tot er geen klontjes meer zijn. Spatel vervolgens het overige eiwit erdoor. Spatel als laatste de slagroom door de chocoladecrème. Schep in glaasjes, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).

4

Haal de glaasjes ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren. Serveer de chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.