topBanner
Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Wortel-tomatensoep met Italiaanse invloeden

Lees meer

Deze soep maak je met ui, knoflook, wortel en tomaat. Samen zorg- en deze ingrediënten voor een heerlijke zoete smaak en voor een kleur die wij het beste kunnen beschrijven als ‘zonsondergang’. De mozzarella maakt de soep romig zacht en de basilicum zorgt voor een frisse tint.

Labels:KindvriendelijkVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Peen

4 stuk(s)

Tomaat

12 leaves

Vers basilicum

2 stuk(s)

Bruin rozijn-walnootbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Noten)

250 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)1448 kJ
Energie (kcal)346 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Staafmixer
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen in dunne halve plakken en de tomaat in parten. Scheur de basilicum klein.

2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen en tomaat toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep, af-gedekt, 12 - 15 minuten op middelmatig vuur.

3

Bak ondertussen het rozijnen-notenbrood in de oven gedurende 6 - 8 minuten. Laat de mozzarella uitlekken en scheur de mozzarella klein.

4

Haal vervolgens de soeppan met deksel van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met mozzarella en basilicum. Serveer met het noten-rozijnenbrood.