
Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney
met zoete aardappel-wortelpuree, rucola en veldsla
Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Zoete aardappel
2 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
40 gram
Pikante uienchutney
40 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
¼ stuk(s)
[Zoutarm] runderbouillonblokje
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Snipper de ui. Was of schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Snijd de wortel in blokjes. Zet de zoete aardappelen en wortel onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant. Haal daarna de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

Voeg de ui toe aan dezelfde koekenpan. Verlaag het vuur en laat de ui 4 - 5 minuten sudderen, of tot hij zacht is. Voeg de uienchutney en per persoon: 100 ml water en 1/4 runderbouillonblokje toe aan de koekenpan. Meng goed door en laat de jus nog 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen zodat hij indikt (zie Tip).
Tip: Vind je de jus nog wat te dun? Zet het vuur dan de laatste 2 minuten hoog.

Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sla door de dressing.

Stamp de zoete aardappel en wortel met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met 1/2 tl mosterd per persoon, peper en zout.

Verdeel de puree over de borden. Leg de wildzwijnburger op de puree en giet de jus eroverheen. Serveer de salade ernaast.