BestellenCadeaubon
Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams

met wortelsalade en appelmoes

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Paarse wortel

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3665 kJ
Energie (kcal)876 kcal
Vetten54.3 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers31.3 g
Vezels9.8 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Rasp
Saladekom

Instructies

Worstenbroodje maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een grote kom de wildzwijnburger, de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon die even lang is als de strook bladerdeeg en leg de worst er in het midden op.

Worstenbroodje bakken
2

Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.

Appelmoes maken
3

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes afgedekt tot serveren. 

Raspen
4

Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.

Salade mengen
5

Maak in een saladekom een dressing per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de geraspte wortel en de overige krulpeterselie door de dressing.

Serveren
6

Serveer de wildzwijn-worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.