
Wildzwijn-worstenbroodjes op z'n Vlaams
met wortelsalade en appelmoes
Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
10 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Paarse wortel
½ stuk(s)
Wortel
Zelf toevoegen
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
1 tl
Mosterd
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] mayonaise
Benodigdheden
Instructies

Verwarm de oven voor op 210 graden. Halveer het bladerdeeg in de lengte. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een grote kom de wildzwijnburger, de ui, de panko, de helft van de krulpeterselie en 1 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout en kneed goed door. Vorm 1 worst per persoon die even lang is als de strook bladerdeeg en leg de worst er in het midden op.

Vouw het bladerdeeg om de worst heen. Bestrijk het laatste randje met water zodat je het broodje goed dicht kunt plakken. Vouw ook de uiteinden dicht. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Kerf het bladerdeeg kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (zie Tip).
Tip: Zie je dat de broodjes niet gelijkmatig bruin worden? Zet de bakplaat dan halverwege omgedraaid terug in de oven.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de appel en per persoon: 1 tl honing en 30 ml water toe aan een steelpan met deksel. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 – 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de appel grof met een vork. Bewaar de appelmoes afgedekt tot serveren.

Rasp de wortel en de paarse wortel met een grove rasp.

Maak in een saladekom een dressing per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg peper en zout naar smaak toe en meng de geraspte wortel en de overige krulpeterselie door de dressing.

Serveer de wildzwijn-worstenbroodjes met de wortelsalade en de appelmoes.
Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.