Wienerschnitzel met zelfgemaakte ovenfrietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wienerschnitzel met zelfgemaakte ovenfrietjes

Wienerschnitzel met zelfgemaakte ovenfrietjes

met een sauerkrautsalade en cranberrychutney


Allergenen :
Mosterd
Eieren
Gerst
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Zuurkool

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(Bevat Gerst, Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3693 kJ
Energie (kcal)883 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten90.8 g
waarvan suikers27.7 g
Vezels16.9 g
Eiwitten33 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Saladekom
Vergiet
Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in het midden van de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
2

Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de wortel. Snijd de ui in fijne halve ringen. Hak de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.

Sauerkrautsalade maken
3

Weeg 100 gram zuurkool af per persoon. Spoel de zuurkool af onder de kraan in een vergiet. Druk het vocht eruit met een lepel en voeg de zuurkool toe aan een saladekom. Voeg hier vervolgens de geraspte wortel, ui, appel, mayonaise, de helft van de krulpeterselie en per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Ovenfriet omscheppen
4

Schep de ovenfrietjes om na 20 minuten bakken. Zet ze terug in het midden van de oven en bak nog 20 minuten verder.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd bijna 50% van de ADH vezels bevat? Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.

Schnitzel bakken
5

Verhit 10 minuten voordat de ovenfrietjes klaar zijn 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de boter goed heet is, de schnitzel voorzichtig toe aan de pan. Bak de schnitzel 3 minuten per kant, tot hij goudbruin is.

Tip: Voeg de schnitzel pas toe als de boter goed heet is. Als de boter niet meer bruist en lichtelijk begint te kleuren, kun je gaan bakken.

Serveren
6

Verdeel de ovenfrietjes over de borden en schep de schnitzel erbij. Serveer met de sauerkrautsalade en de cranberrychutney. Garneer met een citroenpartje en de overige krulpeterselie.