Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Fan van zoetigheid? Deze wentelteefjes met mascarpone, frambozen en kaneel zijn een ware traktatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Tarwe, Melk (inclusief lactose), Eieren Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten)
100 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
100 ml
Biologische halfvolle melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Frambozen
1.5 tl
Gemalen kaneel
½ el
Zonnebloemolie
2 el
Suiker
1 tl
Zout
Snijd het briochebroodje in plakken van 2 cm dik.
Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord 100 ml melk, het ei, 1/2 zakje kaneel en een snufje zout met een garde.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briocheplakken door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de plakken niet in het eimengsel liggen, anders blijven ze te nat worden de wentelteefjes niet krokant. Leg de briocheplakken in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).
Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker te snel bruin wordt.
Verdeel de wentelteefjes over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de frambozen. Bestrooi eventueel met wat extra kaneel (zie Tip).
Tip: Houd je van zoet? Besprenkel met wat honing!