Makreel is een vette vis die wordt gevangen in Nederlandse wateren. De vis bevat heel wat goede voedingsstoffen zoals essentiële vetten, mineralen en vitaminen. Makreel past dus perfect binnen een gezond voedingspatroon. Heerlijk met de verse dille en crème fraîche!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
½ unit
Prei
½ unit
Peen
90 g
Fusilli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
2 sprig
Verse dille
(May be present: Selderij)
75 g
Gerookte makreel
(Contains: Vis)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli.
Snipper de sjalot. Snijd de prei in ringen en de peen in dunne halve plakken.
Kook de fusilli, afgedekt, 9 minuten en giet daarna af.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de prei en peen toe, bestrooi met peper en zout en bak 6 - 8 minuten.
Hak ondertussen de dille fijn en verdeel de makreel, met een vork, in kleine stukken.
Voeg de crème fraîche en 1 - 2 el water per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fusilli, het grootste deel van de makreel en het grootste deel van de dille erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de overige makreel over de pasta en garneer met de overige dille.