Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2.5 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
⅓ stuk(s)
Komkommer
¼ stuk(s)
Appel
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
25 gram
Blauwekaasblokjes
40 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Sultana rozijnen
10 gram
Walnootstukjes
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juist hoeveelheid bleekselderij en komkommer af. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes (halveer de grote stengels eventueel eerst in de lengte). Snijd de komkommer en de appel in blokjes. Pers de citroen uit boven een kleine kom.
Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in mooie dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.
Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.
Bak de ciabatta's 6 - 8 minuten in de oven. Verkruimel de danablu of snijd in kleine blokjes. Meng de rucola en veldsla, danablu, rozijnen en walnootstukjes met de dressing. Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootjes door ze kort mee te roosteren met de ciabatta's in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!
Verdeel de salade over de borden en serveer met de ciabatta.