Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

met appel, bleekselderij en rozijntjes

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

⅓ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Blauwekaasblokjes

40 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Sultana rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2872 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers23 g
Vezels9.4 g
Eiwitten18 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juist hoeveelheid bleekselderij en komkommer af. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes (halveer de grote stengels eventueel eerst in de lengte). Snijd de komkommer en de appel in blokjes. Pers de citroen uit boven een kleine kom.

Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in mooie dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.

Dressing maken
2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.

Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Salade maken
3

Bak de ciabatta's 6 - 8 minuten in de oven. Verkruimel de danablu of snijd in kleine blokjes. Meng de rucola en veldsla, danablu, rozijnen en walnootstukjes met de dressing. Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootjes door ze kort mee te roosteren met de ciabatta's in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!