
Vietnamese rijstvelloempia's met garnalen
10 stuks | met Hoisinsaus
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.
Deze Vietnamees geïnspireerde loempia's zijn heerlijk licht! Je vult ze met garnalen, rijst en knapperige groenten en serveert ze met hoisinsaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
150 gram
Jasmijnrijst
1 stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Ui
20 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
240 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
10 gram
Verse koriander en munt
1 stuk(s)
Komkommer
1 stuk(s)
Rijstpapier
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Kook 360 ml water met 1/4 bouillonblokje in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Laat afkoelen.
- Rasp de wortel met een grove rasp. Snipper de ui.
- Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snuf zout. Meng de ui en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de mix van gember, knoflook en rode peper en de garnalen toe. Bak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
- Hak de verse kruiden fijn.
- Snijd de komkommer in dunne staafjes.
- Vul een grote kom of diep bord met lauwwarm water. Wel de rijstvellen één voor één 5 - 10 seconden in het water. Leg daarna direct op een plat bord om te beleggen.
- Leg eerst de garnalen in het midden van het rijstvel. Leg daarop wat van de wortel, ui, komkommer, rijst, zoete Aziatische saus en verse kruiden.
- Vouw de onderkant over de vulling heen, vouw de zijkanten dicht en rol op.
- Serveer op een grote schaal of bord met samen met de Hoisinsaus.