Vietnamees geïnspireerde bao buns met gemarineerde steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamees geïnspireerde bao buns met gemarineerde steak

Vietnamees geïnspireerde bao buns met gemarineerde steak

met zoetzure groenten

De bao bun is een smaakvolle Chinese uitvinding om een vaak zoete en kleverige saus makkelijk onderweg op te eten. Streetfoodproof dus!

Allergenen :
Tarwe
Soja
Selderij
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

½ bosje(s)

Radijs

50 gram

Wittekool en wortel

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3550 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten91.9 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels4.9 g
Eiwitten38.7 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes (zie Tip 2). 

Tip 1: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Tip 2: Je kunt de blaadjes van de radijsjes ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.

Groenten zoetzuur maken
2

Meng in een kom de radijs, wittekool en wortel met de sesamolie en per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout. 

Vlees bakken
3

Verhit 1/4 el roomboter in een koekenpan op hoog vuur. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je steak het liefst eet.

Bao-broodjes bakken
4

Bak ondertussen de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise met de Vietnamese saus. Snijd de komkommer in staafjes van 5 cm lang.

Vlees snijden
5

Snijd de gemarineerde steak in dunne plakjes (zie Tip). 

Tip: Een biefstuk snijd je tegen de draad van het vlees in. Als je goed naar het vlees kijkt, zie je dat er groeven in zitten. Leg de gemarineerde steak zo neer dat de groeven horizontaal lopen, en snijd dan verticaal in plakken. Zo verkort je de spiervezels van het vlees en krijg je een malser hapje.

Serveren
6

Open de bao-broodjes en besmeer de binnenkant met de Vietnamese-sausdressing. Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure groenten, komkommer en de gemarineerde steakplakjes. Serveer met de overige zoetzure groenten.