Verse pappardelle met gekonfijte kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pappardelle met gekonfijte kippendij

Verse pappardelle met gekonfijte kippendij

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt de kippendij extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht op je eigen bord.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

5 gram

Verse dille

30 gram

Rucola en veldsla

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Verse pappardelle

25 gram

Pesto genovese

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

1.5 tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1166 kcal
Energie (kJ)4879 kJ
Vetten74 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers5 g
Vezels5.8 g
Eiwitten48 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

Vinaigrette maken
3

Maak in een saladekom een vinaigrette van 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout en meng er de slamix en het grootste deel van de dille doorheen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl wittewijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet daarna af.

Tip: Trek de pappardelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze aan de pan toevoegt, dan blijft de pasta tijdens het koken minder aan elkaar kleven.

Pasta mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille. Verdeel de salade naast de pasta.