BestellenCadeaubon
Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra

Spinazie-kokoscurry met kipfiletreepjes als extra

met gele rijst, cashewnoten en een spiegelei

VLEES ALS EXTRA

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Allergenen :
Noten
Pinda's
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Pandanrijst

10 gram

Gebrande cashewnoten

(Bevat Noten, Pinda's Kan bevatten Sesamzaad)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

100 gram

Gekruide kipfiletreepjes

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3954 kJ
Energie (kcal)945 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers7 g
Vezels5 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin is en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gekruide kipfiletreepjes toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Spinazie toevoegen
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry met kipfilet over de borden en garneer met de cashew-kokostopping. Serveer met het gebakken ei.