HelloFresh
topBanner
Romige linguine met doradefilet als extra

Romige linguine met doradefilet als extra

met broccoli, geitenkaas en walnoot

Vis als extra
Lees meer

.

Labels:Quick & EasyEten binnen 3 dagen
Allergenen :VisNotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Doradefilet met huid

(BevatVis)

400 g

Broccoli

1 stuks

Sjalot

2 stuks

Knoflookteen

60 g

Semi-gedroogde tomaten

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

180 g

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

4 el

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geitenkaas, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3853 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels12 g
Eiwitten43 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon.Dep de dorade droog met keukenpapier.Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli.Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur.Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook.Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut.Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden.Leg de dorade erop.Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.