.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Doradefilet met huid
(BevatVis)400 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Sjalot
2 stuk(s)
Knoflookteen
60 gram
Semi-gedroogde tomaten
20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)180 gram
Linguine
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Mosterd, Lupine, Ei)2 tl
Gedroogde oregano
4 el
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geitenkaas, geraspt
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)150 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon.Dep de dorade droog met keukenpapier.Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli.Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid en 1 - 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur.Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook.Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut.Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden.Leg de dorade erop.Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.