Veggie + Protein - Penne met rundergehaktballetjes als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + Protein - Penne met rundergehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne met rundergehaktballetjes als extra

met aubergine-roomsaus en semi-gedroogde tomaten

Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel.

(Het juiste antwoord is: Waar. Melanzana is een samenvoeging van mela (appel) en insana (ongezond) en werd gezien als 'ongezonde' vrucht omdat hij rauw niet lekker is.)

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

0.99 tl

Paprikapoeder

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

30 gram

Rucola

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)733 kcal
Energie (kJ)3068 kJ
Vetten60.5 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten18.7 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels7.3 g
Eiwitten24.7 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Aubergine bakken
2
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui, knoflook, semi-gedroogde tomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.
  • Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de penne en gehaktballetjes op de rucola.
  • Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.