Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Aubergine
60 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)6 stuk(s)
Gekruide rundergehaktballetjes
2 tl
Paprikapoeder
100 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))10 gram
Vers basilicum
60 gram
Rucola
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Geraspte pecorino
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Olijfolie
120 ml
Groentebouillon
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon.Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.
Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.Meng de blokjes aubergine met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, semi-gedroogde tomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout.Schep de penne en gehaktballetjes op de rucola. Garneer met de overige pecorino en het overige basilicum.