HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChampignonrisotto Van Orzo Met Walnootstukjes
topBanner
Champignonrisotto van orzo met walnootstukjes

Champignonrisotto van orzo met walnootstukjes

met kipgehaktballetjes als extra

Vlees als extra
Lees meer

.

Allergenen :Glutenbevattende granenTarweNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Bosui

250 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Courgette

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

40 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

50 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4238 kJ
Energie (kcal)1013 kcal
Vetten53.0 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels9 g
Eiwitten51 g
Zout4.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 6-7 minuten rondom gaar.

4

Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart

5

Voeg vervolgens de kipgehaktballetjes, kastanjechampignons, courgette, bosui en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.