Vegetarische worstjes met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische worstjes met geroosterde groenten

Vegetarische worstjes met geroosterde groenten

met wortel, appel en krieltjes

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 stuk(s)

Little Willies van de Vegetarische Slager

(Bevat Soja, Tarwe Kan bevatten Selderij, Mosterd)

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Gele wortel

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2718 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels20.2 g
Eiwitten18.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in ringen van ongeveer 1 cm dik. Pel de knoflook, maar laat de knoflook heel.
  • Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes.
  • Halveer de krieltjes.
Bakken
2
  • Meng in een kom de krieltjes, appel, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot de krieltjes goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de worstjes in 5 - 10 minuten rondom bruin.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de zure room met de za'atar, extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Haal de knoflookteen uit de oven, hak fijn en meng door de saus.
  • Hak de peterselie grof.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en worstjes over de borden.
  • Besprenkel met de saus en garneer met de peterselie.