Vegetarische nuggets met een krieltjessalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische nuggets met een krieltjessalade

Vegetarische nuggets met een krieltjessalade

met mais, wortel en komkommer

De vegan nuggets hebben evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar ze zijn 100% plantaardig!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Tarwe
Gerst
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wortel

70 gram

Mais in blik

¼ stuk(s)

Citroen

gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

¼ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 stuk(s)

Vegan nuggets

(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3227 kJ
Energie (kcal)771 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels17.7 g
Eiwitten16.3 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Was en halveer de krieltjes. Snijd de grote krieltjes in kwarten. Snijd de wortel in plakken van 1/2 cm. Kook de wortel en de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Snijden
2

 Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de bieslook fijn. Giet de mais af. Snijd de citroen in partjes.

Vegan nuggets bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vegan nuggets 6 - 8 minuten, of tot ze krokant zijn.

Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!

Saus maken
4

Meng in een saladekom 3/4 van de mayonaise met per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 3/4 tl vadouvan. Breng ruim op smaak met peper en zout.

Krieltjessalade maken
5

Voeg de krieltjes, wortel, komkommer, mais en bieslook toe aan de saladekom en schep goed om. Proef de krieltjessalade en voeg eventueel extra citroensap of vadouvan toe.

Serveren
6

 Verdeel de krieltjessalade en de vegan nuggets over de borden. Serveer de overige mayonaise ernaast.