
Vegetarische kipcurry met rijst
met appel, amchoi en kokosmelk
De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Appel
½ zakje(s)
Gele currykruiden
125 ml
Kokosmelk
75 gram
Basmatirijst
80 gram
Vegetarische kipstukjes
(Bevat Eieren, Soja, Tarwe)
¼ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Amchoi
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en roerbak 1 - 2 minuten. Voeg de appel en paprika toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de gele currykruiden toe en roerbak 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 el water. Voeg de kokosmelk toe. Verlaag het vuur en roer goed door. Laat, afgedekt, 12 - 15 minuten garen (zie Tip).
Tip: Voeg een klein beetje water toe als de curry te snel droogkookt.

Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische kipstukjes 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de currysaus. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de steel als de bladeren van de amchoi grof. Bak de amchoi 3 - 4 minuten in de koekenpan van de vegetarische kipstukjes op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en voeg de rijst toe aan de amchoi. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rijst met amchoi over de borden en schep de vegetarische kipcurry ernaast.