Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

Vegetarische hamburger met gebakken ui en champignons

met aardappeltjes en salade

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Mc2 Burger van De Vegetarische Slager

(Bevat Tarwe, Eieren, Soja Kan bevatten Mosterd, Selderij)

200 gram

Aardappelpartjes

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4111 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten58.3 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels15.3 g
Eiwitten29.8 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Dressing maken
1
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes in 15 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng vlak voor serveren de rucola en veldsla door de dressing in de saladekom.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl honing per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Meng per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Ook kun je de aardappelen halveren en de overige aardappelen bij een andere maaltijd deze week gebruiken, bijvoorbeeld in een salade voor lunch of avondeten, samen met de mayonaise.

 

 

 

Burger bakken
3
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 6 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur, maar houd de groenten in de pan zodat ze niet te veel afkoelen.
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische burger 2 - 3 minuten per kant.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

 

Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de helft van de honingmayonaise.
  • Beleg elk broodje met 1 vegetarische burger en de helft van de gebakken ui en champignons.
  • Serveer de aardappeltjes, de salade, de overige gebakken ui, champignons en honingmayonaise ernaast.